Vízilabda szakosztály

http://www.xlsport.hu/wp-content/uploads/2017/08/pazmanyi-gabor-ez-valoban-a-vizilabda-oromunnepe-es-fesztivalja-volt-2.jpg 

A MAFC Vízilabda Szakosztálya 1905-ben alakult, így 2015-ben volt 110 éves! Szakosztályunk többek között erre az igazán ritka és nevezetes évszámra történő tisztelgő megemlékezésként használta a 2015/16. évi bajnokságban a ”MAFC 110” nevet, majd az ezt követő 2016/17. évi bajnokságban most a ”MAFC 111” nevet! Ezt hagyománnyá tesszük, és értelemszerűen minden esztendőben egy évvel megnövelve fogjuk a bajnokságokban használt nevünket közzétenni, ezzel is biztosítva azt, hogy ne feledkezzünk meg páratlan múltunkról, és hogy ezt minden sportág- és MAFC szerető kívülálló is érzékelhesse!

Egyedülálló történelmi múltunkból adódóan egyértelmű tényként állíthatjuk, hogy a MAFC vízilabda szakosztálya bizonyos értelemben a páratlanul eredményes és méltán népszerű hazai vízilabda sport egyik és egyben legrégebbi megalapítójának tekinthető, amely már kitörölhetetlenül mindig ott lesz a sportág történelmében.

Köztudott, hogy a sportág történelméből, hagyományaiból, múltjából is adódik, hogy ilyen szintű és mennyiségű fantasztikus nemzetközi eredmény gazdagítja a sportágat, és bizony büszkeséggel tölthet el minket, hogy ennek bármilyen mértékben is részesei lehettünk és lehetünk mind a mai napig!

Egy érdekes és a kiemelkedő események sorában is igazán nevezetes évforduló az is, hogy idén éppen 100 éve, 1917-ben a MAFC vízilabda csapata nyerte meg a Magyar Bajnokságot az akkori MTK előtt, amely cím egyben azt is jelenti, hogy nagy múltú szakosztályunk Magyar Bajnok is volt, ebben az átvitt értelemben talán túlzás nélkül ”Hungaricumnak” tekinthető, és nevezhető sportágban!

Csakúgy a sportágban aktívan résztvevő sportvezetők, sportszakemberek, játékosok, mint a sportág iránt érdeklődő szurkolók, támogatok, szimpatizánsok, más sportágbeli és a kormányzati szintű vezető tisztségviselők tudják, hogy jelenleg a hazai bajnoki mezőny a világ egyik, ha nem ”a legerősebb” vízilabda bajnokságát jelenti, melynek második vonalában, az OB I/B osztályában szerepel csapatunk, mind a mai napig, gyakorlatilag önerőből, a szó legnemesebb értelmében amatőr feltételek mellett.

Büszkék vagyunk arra is, hogy ebben a bajnoki idényben a Budapest Senior Bajnokságban is szerepel csapatunk MAFC Masters néven, amelynek nem titkolt célja, hogy a 2017-ben Budapesten megrendezésre kerülő FINA Világbajnokság Masters versenyében is részt vegyünk, ahova be is neveztük csapatunkat és annak érdekében is, hogy ezen a kiemelkedő világversenyen tisztességes, szép eredménnyel szerezzünk újabb további hírnevet 120 éves MAFC-nak!

 

 

A MAFC-BME Vízilabda Szakosztálya jelen formájában 2014. nyarán alakult meg fiatal műszaki egyetemisták összefogásával. Az I. Vízilabda MEFOB-on megszerzett bronzérem arra sarkalta a játékosokat, hogy indítsanak egy olyan csapatot a Budapesti Gyarmati Dezső Felnőtt Férfi Bajnokságban, ahol a fiatal egyetemisták év közben is együtt készülhetnek az egyetemi bajnokságra, valamint biztosítva legyen a rendszeres mozgás az egyetemi tanulmányaik mellett.

Az alapító és ötletgazda Holló Barnabás célul tűzte ki, hogy az aktív BME hallgatók mellett a végzett hallgatóknak és az egyetemi tanulmányaik mellett is vízilabdázni vágyóknak egy olyan közeget teremtsen, ahol megfelelően hódolhatnak a vízilabda iránti szenvedélyüknek.

Idővel a Budapest Bajnokság mellett már az OB/2-ben is indítottunk csapatot, hogy a nagy létszámú és különböző időbeosztású játékosainknak is megfelelő versenyeztetést biztosítsunk. Szakosztályunk aktív részese volt a BME Egyetemi Vízilabda csapatainak hazai és nemzetközi szerepléseinek, amelyek során a teljesség igénye nélkül 2018-ban Vízilabda MEFOB 2. helyezést és a 2016-ban Egyetemi Európai Játékok 4. helyezést ért el a csapat.

 

Edző: Csigó Tibor: 20/538-04-02bmewaterpolo@gmail.com

Hasznos linkek: 
 
 
 
 
A fotókat Fehér Anna BME hallgató készítette: https://www.instagram.com/waterpolophotosbyanna/

 

A csoportképen a MEFOB ezüstérmes csapat szerepel.