A hétvégén zajlott a MAFC-BEAC Alsós Kupa negyedik fordulója

Szakosztály hírei: 

A hétvégén zajlott a MAFC-BEAC Alsós Kupa negyedik fordulója a Gabányi Sportcsarnokban, melyen ezúttal 20 csapat játékosai versengtek.  

Új csapatokat, a Budafok Rózsakert valamint a Haraszti Sasok csapatát is köszönthettünk a résztvevők között. Nagyon örülünk, hogy velünk voltak és lesznek a jövőben!

Ezen a vasárnapon lelkes és jól képzett gyerekek meccseinek lehettünk szemtanúi. A gyerekek számos kiélezett csatában mutathatták be tudásuk legjavát. Hajrá MAFC! Hajrá BEAC!

Bethlen nagyok csapata – Hermann Alíz

Az első mérkőzésen egy nagyon képzett és ügyes csapat volt ellenfelünk, akik technikailag és állóképességben is sokkal fejlettebbek voltak, mint mi.

Próbáltunk helyt állni és tartani a lépést velük.

A második mérkőzésre mindenki bemelegedett és összeszedettebb védekezés után tudtunk szép kosarakat dobni. Jó volt látni, hogy mindenki kivetette a részét a csapatjátékból. Örülök, hogy Vili több kosarat is szerzett, mert ez volt élete első alsós kupája.

Bethlen kicsik csapata – Tarlós Ágnes

A kissé álmoskás első pecek után csapatom szoros meccset játszott a Németvölgyi sulival. Mind képzettségben, mind játékképben, stílusban hozzánk hasonló ellenfélre találtunk bennük. Így ez egy kiváló gyakorlás volt számunkra. Kiemelném Miklósi és Schulek kiváló, kiegyensúlyozott játékát, mely sokat segített, hogy a második és harmadik negyedet megnyerjük. A végjátékra kissé elfáradtunk, így egy ponttal alulmaradtunk.

A második meccset magabiztosan hoztuk, melyen alkalmunk volt néhány technikai elemet meccsszituációban gyakorolni.

Gratulálok a csapatomnak!

MAFC Bocskai – Mészáros László:

Két igen jó mérkőzést játszottunk és sikerült mindkétszer győztesen elhagynunk az arénát. Sokat fejlődtek a bocskaisok, nevünkhöz méltóan küzdöttünk. Önmagában a győzelem mit sem ér, ha nincs tartalom mögötte, de ezúttal a tanultakat szépen alkalmazva, visszaadva tudnunk “minőséget” kitenni a pályára. A védekezés örömteli volt, jól előztünk, jól olvastuk a passzokat. A dobásbiztonságunk is rengeteget fejlődött, futásmennyiségben jóval az átlag fölött teljesítettünk.

Óriási pozitiv energiát adott az új mezek birtokbavétele, igen jól néztünk ki a pályán. Köszönjük Krisztának a törődést, nagyon tetszett a gyerekeknek.

Az egész csapatot dicséret illeti, kiemelni nem szeretnék senkit, mindenki tette a dolgát.  Dolgozunk tovább.

Forrás: https://mafcbasket.hu/akademia/alsos-kupa-negyedszer-izgalmas-meccsekkel-uj-resztvevokkel/?fbclid=IwAR0Vf2N9HLKpr0o3d1BDG-4IbHrSBSstGJahHp99GoRGaEQswc0QtqxckXc