KADETTEK: KÉT GYŐZELEM, KÉT VERESÉG – IRÁNY A FELSŐHÁZ!

Szakosztály hírei: 

Januári kadett összefoglaló a csapat vezetőedzőjétől, Lakits Andrástól

A Kiemelt Kadett Bajnokság keleti alapszakaszának hajrájában 4 mérkőzést játszottunk. Nagyon jó helyzetben vártuk az utolsó 4 mérkőzésünket, szerettük volna a lehető leghamarabb bebiztosítani helyünket a felsőházi rájátszásban.

Zsíros Akadémia Kőbánya – MAFC 81-74

http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu16/hunu16_200

Gratulálok a Zsíros Akadémiának a győzelemhez!

Boka-Magó Áron a 2019-es év utolsó edzésén bokasérülést szenvedett, így az ő távollétében futottunk ki az öltözőből. Sajnos nem megfelelő tűzzel és koncentráltsággal léptünk pályára, és rögtön a mérkőzés elején tetemes előnyt adtunk ellenfelünknek. Végig próbáltunk kapaszkodni, többször egészen közel kerültünk, de a fordulópont sajnos elmaradt, és vereséggel távozunk Kőbányáról, teljesen megérdemelten. Rengeteg hiba volt a védekezésünkben, valamint nagyon puhán játszottunk végig a mérkőzésen, tudtuk, hogy ezeken kell javítanunk ahhoz, hogy a hátralevő mérkőzéseken nyerni tudjunk.


MAFC – NYKK Eötvös 64-49

http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu16/hunu16_222

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Ha szabad ilyet mondani, ez a meccs számunkra a kötelező győzelem kategóriájába tartozott. A meccset végig kézben tartva szereztük meg a győzelmet. Több jó egyéni teljesítmény is akadt, nagyon örülök, hogy minden játékosnak tudtunk lehetőséget adni, és a kulcsembereink tudtak pihenni, ugyanis a felsőházi rájátszás szempontjából még élet-halál meccsek vártak ránk.


MAFC – Zsíros Akadémia Kőbánya 60-49

http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu16/hunu16_174

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Boka- Magó Áronnal újra a fedélzeten, nagy lépést tettünk a felsőház felé és ezért nagy gratuláció jár a csapatnak. Borzalmas dobószázalékkal kezdtük a mérkőzést. Üres helyzeteinket, ziccereinket sorra hagytuk ki, a jó védekezésünknek köszönhettük, hogy fej-fej mellett haladtunk. A 3. negyedben 8 perc jó játékkal sikerült egy nagyobb előnyt kiépíteni, amit őrizni tudtunk a lefújásig. Végre újra úgy védekezett a csapat, ahogy azt látni szeretnénk, azt gondolom, a 49 kapott pont önmagáért beszél. Támadó oldalon nagyobb koncentrációra lesz szükség a jövőben, szépen kialakított helyzeteinket nagyobb százalékban kell pontokra váltanunk, ha sikeresek akarunk lenni, de a csapat végrehajtotta a feladatot, és megtette a nagy lépést a felsőház felé! 

Debreceni KA – MAFC 71-69

http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu16/hunu16_218

A héten úgy alakultak a mérkőzések eredményei, hogy mi már a mérkőzés eredményétől függetlenül biztos résztvevői vagyunk a felsőházi rájátszásnak, így igazi tét nélkül utazhattunk Debrecenbe. Azt gondolom,hozzánk és a MAFC-hoz is méltatlan lett volna, ha feltartott kézzel játszottunk volna, ennek megfelelően győzelmi szándékkal léptünk pályára. Ismét puhán, megilletődötten kezdtünk, főleg védekezésben, volt olyan időszak, hogy tíz pont feletti volt a debreceni előny. Szerencsére magához tért a brigád, és szigorított a védekezésen, a félidőre pedig sikerült ledolgozni a hátrányunkat. A második félidőben is sok volt a pontatlanság, de sikerült átvenni a vezetést és kisebb előnnyel vágtunk neki a végjátéknak. Az utolsó percekben sajnos a “kosárlabdaszerencse” elpártolt tőlünk, és egy dudaszóra kapott kosárra elvesztettük a mérkőzést, de a csapatra nagyon büszke vagyok, hiszen tartásból és küzdésből ismét jelesre vizsgáztak, a szememben pedig győztesek voltak a meccs végén is! 

Ezzel lezárult számunkra a keleti alapszakasz a kiemelt bajnokságban, ahonnan 3-3-as mérleget viszünk magunkkal és bejutottunk a felsőházi rájátszásba. Megtettük a következő lépést a célunk felé, jár a gratuláció minden játékosnak, ebben mindenkinek része volt. A következő körben a Sopron, a Dombóvár, a Szombathely és a Rátgéber Akadémia csapatai ellen igyekszünk megtenni a következő lépést, és egyenes ágon bejutni a nyolcas döntőbe! Előtte még vár ránk egy EYBL forduló a Kanári-szigeteken, ahol kemény mérkőzések várnak ránk, de tökéletes felkészülés lesz majd az előttünk álló feladatokra.

Hajrá MAFC!

 

Forrás:https://mafcbasket.hu/csapat/kadettek-ket-gyozelem-ket-vereseg-irany-a-felsohaz/?fbclid=IwAR28cdrdf9v6Lor5eLfbDexdpxOe14OQa1EP0DvOn8c85m3Jnl5PdHD84Oo