Weiler Virág és Dalos Máté bronzérmes a váltón!

Szakosztály hírei: 

A házigazda városban rendezett sprint váltóval ért véget ma az olomouc-i Egyetemi Európa-bajnokság. A kétfős váltók (amikben mindenki kétszer futott) három kategóriába nevezhettek: női, férfi és vegyes.

A női kategóriában a Zürichi Műszaki Egyetem (Katrin Müller és Deborah Stadler) már a második körben eltűnt az ellenfelek szeme elől és végül másfél perccel a többiek előtt ért be. Második lett a prágai Károly Egyetem (Alena Vobornikova és Petra Aschermannova), harmadik pedig a Lett Sport Akadémia (Liga Valdmane és Elizabete Blumentale). Sárközy Zsófia és Ratinland Zsófia a hetedik helyen végeztek a Testnevelési Egyetem színeiben, 27 másodperc távolságra a pódiumtól.

A férfiak versenye szorosan és változatosan alakult, a végén az első hat helyezett ötven másodpercen belül végzett. A körről körre előrébb lopakodó Zürichi Műegyetem nyerte végül a versenyt (Sven Hellmüller és Jannis Schönleber) a Leuven Katoliikus Egyetem (Tristan Bloemen és Warre de Cuyper) valamint a saját kettes váltójuk (Silvan Ullman és Joel Morgenthaler) előtt. Tizedik lett a Miskolci Egyetem, Tugyi Levente és Korózs Attila váltója, Levente az első körben a harmadik, a második futásakor pedig a legjobb időt futotta. A Testnevelési Egyetem (Magyar Tamás és Fehérvári Dániel) a 18., a BME (Miavecz Balázs és Pintér Ábel) a 19. helyen végeztek.

A vegyes kategória az Olomouc Palacky Egyetem, a Zürichi Műszaki Egyetem és a Műegyetem csatáját hozta. Az első futóknál a sprint szám első két helyezettje, Tereza Janosikova és Weiler Virág álltak végig az első két helyen néhány másodperc különbséggel, a svájci Laura Rammstein 22 másodperc lemaradással érkezett. A második körben Philipp Von Arx a zürichi váltót hozta elöl, de másik két váltóval Marek Schuster és Dalos Máté is hét másodpercen belül maradt. A harmadik körben ismét Janosikova és Virág villogott, gyakorlatilag együtt futottak be és majdnem egy percre leszakították a svájci lányt. Az utolsó futás során Von Arx futotta megint a legjobb időt, miközben Schuster és Máté hasonlóan teljesített. A célba így a három váltó nagyon szorosan érkezett be, a hazaiak mögött négy másodperccel jött a zürichi, majd újabb öt másodperc múlva a BME-s váltó. Ezzel a zárónapon is sikerült begyűjteni egy érmet.

Kihirdették az egyetemek közötti pontverseny végeredményét is, itt a Zürichi Műszaki Egyetem nyert toronymagasan 421 ponttal, a házigazda város egyeteme lett a második 239 ponttal és a BME 201 ponttal megszerezte a harmadik helyet. A Testnevelési Egyetem a 13., a Miskolci Egyetem a 19., az ELTE a 39. helyen végzett.

A verseny honlapja: http://euoc2019.cz

Forrás: http://tajfutas.hu/hirek/23-tajfutas/1797-weiler-virag-es-dalos-mate-bronzermes-a-valton