MAFC-BME Kosárlabda szakosztály

MAFC BME fényképe.Szakosztályunk az ország egyik legnevesebb egyetemének fiataljaira építve évek óta lehetőséget biztosít az NB II-es és az AKE Egyetemi A liga bajnokságában az újbudai sportbarátok számára, hogy dedikált edző és heti két edzés segítségével színvonalas sporttevékenységben vegyenek részt. A szakmai munka folyamatos fejlődést biztosít a játékosok számára, emellett a csapat tagjai egy összetartó baráti közösség részeseivé válnak.

A csapat újkori történelme 2005 körülire tehető, amikor is Vladár Sándor testnevelőtanár vezetésével az egyetem testnevelés óráin kiemelkedően szereplő kosarasokat összegyűjtötte, és benevezett velük az NB II-es bajnokságba. Az évek alatt rengeteg játékos megfordult a csapatban, ekkora fluktuációval a bajnokság középmezőnyében sikerült stabil helyet találni.

2009-2010-ben Gorácz Árpád edzősködése alatt szorosan az élmezőny nyomában az 5. helyen végeztek az NB II. Közép A csoportjában. A Hauszmann utcai edzések és a csütörtöki hazai mérkőzések rendkívül erős csapatösszetartást eredményeztek az egyetemista játékosok körében, ehhez némileg a győztes mérkőzések után megérdemelt közös sörözés is hozzájárult. Sokan a mai napig játszanak itt ebből a társaságból, és állandó tagjai a keretnek.

2010-től két éven át Kerényi Gergő vezetésével, majd Laki Ádám (2012-2013) edzősködése alatt végig biztos tagja volt a MAFC-BME a magyar másodosztálynak. Az Egyetemi A Ligában rendre a dobogón zárták a szezont, de a csúcsra már Batal Said Ádám edző (2013-tól jelenleg is) vezette Pintér Csabáékat 2016-ban, amikor veretlen tavaszi szezon végén bajnoki címet ünnepelhettek az Egyetemi Liga első osztályában.

Számos kiemelkedő streetball eredmény (Budapest bajnok 2012, 2014, 2015) fűződik a srácok nevéhez, de a 2012-es szerbiai 3-3 Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott gerincét is MAFC-BME játékosok adták Bosnyák Tamás és Veszter Attila személyében.

Jelenleg a BME Sportközpont (edzések) és a Menyecske utcai „Menyecske Aréna” (hazai mérkőzések) adják otthonát a MAFC-BME-nek, jövőbeli céljukként pedig a BME-s fiatalok integrációját és a dobogó megszerzését tűzték ki.