Támogasd a MAFC-ot adód egy százalékával!

A MAFC adószáma: 19805755-1-43

 

Milyen adatokra van szükség?

 

A 21SZJA-EGYSZA lapon a civil kedvezményezetti körbe tartozó szervezet esetében a kedvezményezett adószámát kell beírni. Tehát csak az adószámra van szükséged: 19805755-1-43
 
 

Hogyan nyilatkozhatsz adód 1+1%-áról?

 

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

 • Legegyszerűbben A NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) és a (www.magyarorszag.hu) oldalról is elérhető webes felületen (eSZJA) rendelkezhetsz.
 • Lehetőséged van rendelkezni a 21EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező NYILATKOZATI LAPON, melyet
  • lezárt postai borítékban, postai úton, vagy
  • lezárt postai borítékban, személyesen a NAV ügyfélszolgálatain keresztül juttathatsz el a NAV-hoz.
 • Ha nem rendelkeztél adód 1+1%-áról a személyijövedelemadó-bevallásodban, vagy a rendelkező nyilatkozat NAV-hoz való továbbítását vállaló munkáltatód nem juttatta el (2022. május 10-éig, lezárt, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékban) a nyilatkozatodat, akkor azt 2022. május 20-áig még megteheted.
 • Rendelkezhetsz továbbá a NAV honlapján közzétett általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző program (ÁNYK-AbevJava) segítségével kitöltött 21EGYSZA jelű nyomtatványon, melyet
  • kinyomtatva, lezárt postai borítékban, személyesen vagy postán, vagy
  • elektronikus űrlapként, elektronikusan (meghatalmazott esetén külön megbízás alapján)
   kell eljuttatnod a NAV-hoz.

 

Hogy tudathatod adataidat a civil kedvezményezettel?

 

Ha úgy döntesz, hogy neved és postai vagy elektronikus levelezési címed közölhető a civil kedvezményezetti körbe tartozó szervezettel, akkor tegyél X-et az erre vonatkozó kódnégyzetbe, és töltsd ki „Az adózó neve” mezőt és „Az adózó postai levelezési címe” vagy „Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket!
A NAV a kedvezményezett kérelme alapján küldi meg a kedvezményezettnek az adatközléshez hozzájáruló rendelkező magánszemélyek által megadott adatokat. A kedvezményezett az általad megadott adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban a Veled való kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.
 
 

A hivatalos (NAV) tájékoztatást itt találja: LINK