Győzelemmel búcsúztunk a Legendától!

Szakosztály hírei: 

A mérkőzés kezdete előtt, ünnepélyes keretek között köszönetet mondtunk, csapatunkat 28 évig erősítő, Tari Zsoltnak.

A sokak számára csak Zsé –ként ismert, egyébként, a Budapest bajnokság I. osztályában még mindig aktív játékosunk Szegeden, Titkos Lajos bácsi kezei alatt kezdett el röplabdázni, 1979-ben.

A kezdeti, délutáni szórakozásból szép fokozatosan egyre komolyabb szerelem alakult ki a röplabda játék iránt. Ennek eredménye nem is lehetett más, mint minden korosztályban, országos bajnoki cím. Végül ezt megkoronázta az 1985-ös kaposvári úttörő olimpia megnyerésével, ahol a döntőben a hazaiakat győzték le, igaz sérülés miatt hiányzott a soraikból egy bizonyos Kántor Sándor.

Ezt követően egyetemi tanulmányai miatt, Budapestre került 1989-ben, ahol az Újpesti Dózsa, majd az UTE igazolt játékosaként, Botos Feri bácsi irányításával 2 év alatt 2 magyar bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert. Itt egy olyan csapatban edzhetett és játszhatott, amit a Király, Schildkraut, Jagodics, Valics, Karmos nevek fémjeleztek, akik az akkori válogatottnak is meghatározó tagjai voltak.

A két magyar bajnoki év után, a tanulmányait helyezte előtérbe és 1991. szeptemberében átigazolt, az akkor még NB II-ben vitézkedő MAFC csapatához, ahol végül egészen 2019 májusáig, megszakítás nélkül, 28 évig volt a felnőtt csapat tagja. Ez idő alatt, Zsé közel 1200 alkalommal öltötte magára a piros feketével fémjelzett MAFC szerelést. A csapat 1992. nyarán megnyerte az NBI II-t, így kiharcolták az osztályozóba jutást. A 4 csapatos osztályozót nagy meglepetésre, megnyerték, az idő közben leigazolt válogatott játékos, Novák László segítségével. Az NB I alsó házába felkerült csapat, Vocskó Gyuri bácsi vezetésével stabil középcsapattá érett, majd évről-évre a felső házba feljutó helyekért küzdött. Végül 13 év elteltével, 2005-ben sikerült kiharcolni a feljutást a felsőházba, majd, ugyanezzel a lendülettel, 2006-ban, óriási csatában, a Kecskemét legyőzésével, szerezte meg első bajnoki bronzérmét a magyar bajnokságban, amit 2009-ben és 2014-ben még további 2 követett. Ezeken kívül, a 2013-as Magyar Kupa bronz is szépen csillog Zsé éremgyűjteményében. A MAFC színeiben töltött 28 év alatt rengeteg kiváló játékossal játszhatott együtt, köztük többen a válogatottban is meghatározó egyéniségek voltak. A már korábban említett Novák Lacin kívül Győri Attila, Gyurcsányi ’Csucsi’, Forgó Nándi, Sárik Zoli, Soós István, mind meghatározó játékosai voltak a MAFC egy-egy korszakának. Az eltöltött közel 3 évtized alatt több csapattársával is életre szóló barátság alakult ki.

 

Zsé elmondása alapján:

„A MAFC-ra mindig az volt a jellemző, hogy a pályán egy borzalmasan kellemetlen ellenfél, de ahogy vége a mérkőzésnek, a leglazább, legszerethetőbb emberek válnak a játékosokból és egy baráti társaságként működik a pályán kívül is. Engem ez a szellem tartott itt 28 éven keresztül. Azt kívánom a jelenlegi játékosoknak, szakvezetőknek, hogy egyszer ők is átélhessék ezt az élményt.”

 

Pont egy Kazincbarcika elleni, nyertes mérkőzésen nyilatkozta Tari Zsoltiról volt edzője, Vocskó Gyuri bácsi, az alábbiakat:

Fás szárú, tehát nem fiatal, és a leveleit már elhullajtotta, de a virága még kinőtt! Ez a kökörcsinre és Tari Zsoltra is igaz!

Szerencsére a nagyobb sérülések elkerülték az évek során, így az eltelt 28 év alatt, alig volt olyan mérkőzés, amit sérülés miatt kellett kihagynia.

 

Forrás:https://www.mafcvolley.com/post/gy%C5%91zelemmel-b%C3%BAcs%C3%BAztunk-a-legend%C3%A1t%C3%B3l