Örömmel mutatjuk be Rosta Rolandot, aki a MAFC új ökölvívó szakosztályának a vezetője és edzője!

Megkértük Rolandot, hogy pár sorban mutatkozzon be nekünk és meséljen a bokszolói pályafutásáról:

A sportággal még 13 éves koromban, 2003-ban ismerkedtem meg a Központi Sportiskolában, édesapám inspirálásával, aki szintén a KSI SE-ben volt amatőr ökölvívó versenyző. Mestereim a következő edzők voltak: Svasznek Jenő, néhai Fehér Mihály, néhai Bódis Gyula, ifj. Füzesy Zoltán, Aradi Vendel, valamint Szalay Ferenc.

Apai vonalon férfi felmenőim közül (édesapámtól dédnagyapámig) mindenki űzte ezt a sportágat, így bátran kijelenthetem, hogy a családomban ezen sportág űzése családi hagyomány. Versenyzői karrierem nem teljesedett ki, kifejezetten csak utánpótlás korosztályban voltam amatőr versenyző. 2006-ban és 2008-ban középsúlyban és félnehézsúlyban megnyertem a Budapest Kupát, Budapest Bajnokságon voltam bronz- és ezüstérmes, országos bajnokságon az általam elért legmagasabb eredményem a harmadik helyezés, továbbá egyéb kisebb-nagyobb versenyeken minden dobogós helyet bejártam. 2008 óta már csak hobbiszinten űzöm az önvédelem nemes művészetét kisebb-nagyobb kihagyásokkal.

Középfokú sportedzői tanulmányaimat 2017. május hó 11. napján sikerrel elvégeztem, amely mellett szakmai gyakorlatomat Kathi Attila vezetésével végeztem a BoxAkadémián, ahol 2018. június 25. napjáig folytattam edzői tevékenységemet. 2018. július hó 9-13. között gyakornokoskodtam Jeyhun R. Rustamov felügyeletével a bakui Zenith Boxing Club edzésein Azerbajdzsánban. 2019. március hó 26. és 30. napja között a liverpooli Salisboury Amateur Boxing Club, valamint a Rotunda Amateur Boxing Club edzéseit látogattam meg hospitálás, valamint gyakornoki munka céljából. 2018. június hó 26. napjától szabadúszó edzőként tevénykedem.

2019. júliusában a Műegyetemi Atlétikai és Football Club (MAFC) Elnöksége megszavazta az Ökölvívó Szakosztály reaktiválását, melynek vezetését vállaltam, így jelenleg a MAFC Ökölvívó Szakosztály vezetője vagyok.

 

 

,