VÍVÁS - Bemutatkozik legújabb szakosztályunk

A BME vívókörben sikeres tevékenysége és az elmúlt években tapasztalt nagyfokú érdeklődés megteremtette az igényt az egyesületi vívás kiépítésére, ezért 2018 őszén a vívókör versenyezni szándékozó hallgatói a MAFC berkein belül megalapították a Vívó Szakosztályt. Az egyesület azóta már az MVSZ hivatalos tagszervezete és az igazolt sportolók egy része 2019-től a versenyzést is megkezdteKét és fél év távlatából elmondható, hogy a Műegyetemi Vívókör elérte az alakulásakor kitűzött legfőbb céljait. A dinamikus fejlődés azonban új célok kitűzésére és elérése ösztönzi a kör, illetve a MAFC Vívó Szakosztályának tagjait és az egyesület képviselőit. Az egyesület és az öntevékeny kör első közös célja, hogy a jelenlegi aktív vívókat megtartsa színvonalas edzési körülmények mellett.
 
A MAFC Vívó Szakosztályának és a Műegyetemi Vívókörnek rövid és hosszú távú fejlesztésre irányuló terve van, melyeknek alapvetően három célja van. Egyrészt szeretnénk a jelenlegi vívóknak megfelelő edzési lehetőségeket biztosítani, célunk az inaktív vívók visszacsábítása az edzőterembe és végül terveink között szerepel a sportág iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak kezdő csoport indítása. Célkitűzéseinkkel nagyban szeretnénk hozzájárulni az egyetemi vívás kiépítéséhez és fejlesztéséhez Magyarországon, hogy az érintett korosztályra jellemző „lemorzsolódások” számát csökkentsük és a sportág iránti lelkesedést hosszútávon fenntartsuk a vívókban.
 
Nyílt edzéseinken évről-évre egyre több olyan hallgató jelenik meg, akik már régen abbahagyták a vívást, de látva a lelkes csapatot újra lenne kedvük járni edzésekre. Ezeknek a vívóknak viszont sokszor csak egy szűk hányada csatlakozik ténylegesen hozzánk, mert felszerelésük hiányos és egyetemistaként az új eszközök költsége anyagilag megterhelő lenne számukra. Ennek érdekében pályázunk egyesületi felszereléseink bővítésére. A nyílt edzések másik fő tapasztalata, hogy számos hallgató szimpatizál sportágunkkal és szeretné kipróbálni vagy testnevelés óra, vagy egy kezdő tanfolyam keretein belül a vívást.
 
Ha érdekel a vívás, gyere és próbáld ki velünk!
 
Szabó Edina
szakosztályvezető
+36 30 789 1996
 
 
A MAFC férfi párbajtőr csapata a Békessy Béla Emlékversenyen