Visszavágott a FINO

A kaposváriak mindenképpen vissza akartak vágni a fővárosban elszenvedett 3-2-es vereségért, és jól tudták, hogy győzelem esetén pályaelőnnyel kezdhették volna a negyeddöntőt. Az első szett nagy csatát hozott, 16-16-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor aztán Keen Cameron lépett a nyitóállásba, és az ő jó szerváinak, valamint Nagy Péter hajszálpontos befejezéseinek köszönhetően megnyugtató előnyre tettek szert a kaposváriak. Az első szettet végül 20 ponttal zártuk.
 
A második játszma eleje is szorosan alakult, de aztán folyamatosan felőrölte ellenfelét a Fino. Nagy Péter, Nagy József és Horváth Kristóf is elkapta a fonalat. Novák László időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, de nem járt sikerrel. A harmadik játszmában ugyancsak a somogyiak akarata érvényesült, hiába küzdött a több volt kaposvárival felálló MAFC, ezúttal szettet sem tudtunk nyerni a rekordbajnok ellen.
 
A  negyeddöntőben ugyancsak a FINO lesz a MAFC ellenfele, az a párharc az egyik fél második sikeréig tart.
 
Fino Kaposvár–MAFC-BME 3:0 (20, 17, 17)
 
Kaposvár, 300 néző. V.: Ujházi, Bátkai-Katona.
 
Fino Kaposvár: Horváth K. 12, Kalmár 2, Nagy P. 18, Bozóki 11, Nagy J. 6, Keen 3. Csere: Kiss M., Pápai (liberók). Vezetőedző: Demeter György.
 
MAFC-BME: Bohnicsek 7, Szabó Balázs 3, Bakóczy 1, Kun 3, Eke 3, Csoma 4. Csere: Bene (liberó), Bán, Csépke, Németh F. 7, Török, Posztós 2. Vezetőedző: Novák László.
 
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 15:16, 21:17. II. játszma: 8:6, 16:12, 21:16. III. játszma: 8:6, 16:11, 21:15.
 
Novák László: – Az első szettben még tudtuk tartani a lépést a hazaiakkal, ekkor még nagyon jó hangulatú játék folyt a pályán, de ellenfelünk ma keveset hibázott, mi viszont sokat és amikor lett volna lehetőségünk, azokat sem tudtuk kihasználni.
 
Forrás: hunvolley.hu