FRIZBI - 2018-as bajnok a MAFC

November utolsó hétvégéjén került megrendezésre az utolsó Országos Bajnokság Ultimate sportágban. Mivel 2019-től a szabadtéri versenysorozat a Nemzeti Bajnokság nevet viseli, illetve Open és Női divízióban Magyar Kupa küzdelmekre kerül sor, ezért az idei terem OB volt az utolsó ilyen nevű rendezvény hazánkban. Ráadásul a jövő évtől a szabadtéri Ultimate országos versenyek mellett Strand Ultimate országos versenyek kerülnek megrendezésre, így "terem Ultimate" verseny a jövőben csak meghívásos alapon, nem bajnoki vagy kupa minősítéssel kerülhetnek megrendezésre.

Így kétszeresen is lezáró jellegű Mixed terem OB-t láthatott a nagyérdemű Kunszentmiklóson, ahol négy U15-ös és hat felnőtt korosztályú csapat versengett a minél jobb helyezésekért. Külön kiemelendő, hogy négy olyan egyesület nevezett felnőtt csapatot, mely korábban (teremben) nem indult még!

A főként iskolásokra épülő budapesti Heroes, győri Up&Fly és gyöngyösi Vak Bottyán DSE titánjai mellett, az idei évben önállósuló MAFC is megmérettette magát. Utóbbi rögtön legfőbb esélyesként, hiszen a háromszoros címvédő MUFA egyesületből távozó olyan játékosok erősítették a csapatot, akik az elmúlt években rendre aranyérmesek voltak az eseményen.

Az U15 mezőnyben a győriek és a Heroes rendkívül színvonalas játékával örvendeztette meg a közönséget. Nem véletlenül szerepelnek közülük többen is a felnőtt válogatott bő keretében is. Végül a csoportmérkőzésen elszenvedett vereségért visszavágtak Luka Vilmos lányai/legényei, és megnyerték a döntőt a BPHSE ellen.

A felnőtt verseny színvonala is rendkívül magas volt, a harmadik helyezést csak a gólkülönbség döntötte el. S például a végül negyedik helyezett csapat is 8:11 arányú mérkőzésen szorongatta meg a győztest!

A végeredményben kevesebb meglepetés látható, mint a mutatott játékban. A győzelmet Kenderesi Zsuzsa, Heppes Mihály, Heppes Áron, Kácsor Attila személyes címvédőként, immár négy újonc játékossal - Kövesdy Jázmin, Tóth Sára, Vass Milán, Balterer Bence - kiegészülve szerezte meg a MAFC számára. A második és harmadik helyen a MUFA két alakulata végzett.

 

A látottak alapján nagyon bizakodó a szakmai stáb a jövő évben induló Mixed NB I. leendő színvonalát illetően.

2018. évi terem Mixed Ultimate OB végeredmény:

U15

1. Up&Fly (Győr) - SOTG

2. BPHSE (Bp.)

3. Apáczai (Nyíregyháza)

4. MUFA (Bp.)

Felnőtt 

1. MAFC (Bp.)

2. Hallod (Bp.) - SOTG

3. BASE (Bp.)

4. BPHSE (Bp.)

5. Up&Fly (Győr)

6. VBDSE (Gyöngyös)

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

forrás: mrksz.hu