MAFC siker a női kosár derbin

Az elmúlt héten csupán 2 mérkőzést rendeztek a hölgyeknél a Nemezeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban címvédő TFSE a papírformának megfelelően nagy különbséggel nyert Nyíregyházán, a nyugatiban viszont annál nagyobb harcot vívott egymással a BME és az NKE együtese. 

BME-MAFC - NKE Csata 54-52 (11-17, 19-9, 15-7, 9-19) 
2018.12.03., Tüskecsarnok, 30 néző, V.: Major, Kruk

BME-MAFC:  Király 10, HORVÁTH 9, KOKAVECZ 15/3, Hizsnyik 11/6,  Kovács  4. Csere: Selmeczy 1, Rózsavölgyi 2, Karancz 2. Edző: Gorácz Árpád
NKE-Csata:  Kovács 7/3, PÁNCZÉL 14/3, Hájer 5/3, Gaál 7/3, KARAGITS  15/3. Csere: Csarankó, Sütő 4, Deme. Edző: Mányoky Fanni

Meglepetésre mindkét csapat letámadással kezdte a mérkőzést. Ez a vendég NKE-Csata együttesénél működött jobban. A második negyedre megnyugodtak a hazaiak, akik feljavult védekezésüknek köszönhetően pontos passzokkal könnyű kosarakat szerezve  átvették a vezetést. Ez a tendencia a  harmadik negyedben is folytatódott. A záró negyedben NKE Csata, mindent egy lapra feltéve, agresszív letámadással fokozta a nyomást a hazaiakon, s nemcsak felzárkózott, hanem a mérkőzés vége  előtt 22 másodperccel a vezetést is átvette. A végjátékban azonban Kokavecz Kata keze nem remegett, 6 másodperccel a végső dudaszó előtt elsüllyesztett egy hárompontost a csatások kosarában, így hazai siker született az izgalmas, fordulatos összecsapáson.

Gorácz Árpád:  Hát ez izgalmas volt! Sikerült javítani a  védekezésünkön, támadásban lehetnénk még fegyelmezettebbek, de  összességében sikerült ismét csapatként küzdenünk. Nagy gratuláció a  csapatomnak!

Mányoky Fanni: Izgalmas mérkőzést játszottunk ebben a késő esti időpontban, sajnos ez meg is látszott a megfogyatkozott csapatomon. Nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettük volna, pedig az ellenfél  zónája ellen is megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk ezeket pontosan befejezni. Igaz a végére egy egylabdás mérkőzés lett, de ezúttal a  szerencse sem mellénk állt. Gratulálok az ellenfél csapatának. Most egy  hosszú szünet vár ránk, de remélem teljes csapattal tudunk edzeni és  ,jövőre'' szeretnénk visszavágni a BME-MAFC csapatának!

forrás: mozduljra.hu