Továbbra is veretlenül a kosárlabda MEFOB-on

BME-MAFC - SMAFC 90-40 (16-7, 24-7, 27-17, 23-8)

Budapest, Tüskecsarnok, 25 néző. V.: Kozma, Magyar.

BME: FEHÉR Á. 12, SCHAUL 12/6, TÁLOS 15/9, Csepregi 2, Tóth L. 2. Csere: ANDRÁSSY 12/3, Koflánovics 4, Lukács 4, SHIRIAN 12, Farkas 9, Fekete 2, Rados 4. Edző: Tiba Klára.

SMAFC: Tukovits 6, Gottlieb,  VASS 16/12, Szegedi 11/3, Barcza 7. Csere: Kőfaragó, Erdős, Nichter. Edző: Farkas Dávid.

A 6. percben 2-2-t mutatott az eredményjelző, a hazaiak nagyon gyengén dobtak a soproni zóna ellen, a vendégek pedig sok labdát adtak el. A negyed második felében Andrássy Géza eredményességére építve ellépett ellenfelétől a hazai együttes. A második negyedben nyomasztó fölényben játszott, s szünetig szerzett labdák utáni könnyű kosarakkal, valamint Arash Shirian eredményessége révén lényegében el is döntötte a meccset a BME. Térfélcsere után a jó dobóformát kifogó Vass Áron, valamint a 11 pontos - igaz, 16 mezőnykísérletből - 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Szegedi Márton révén helyenként kiegyenlítetté tették a játékot a soproniak. A záró etapban már könnyedén, látványosan, helyenként jól dobva játszottak a hazaiak, akik érvényre juttatva nagyobb tudásukat, fölényes győzelmet arattak.

Tiba Klára: - Kemény hetük van a fiúknak, talán ezért sikerült csak  nagyon nehezen sikerült felpörögni. Két dolognak tudok örülni, az egyik, hogy négy forduló után veretlenek vagyunk, a másik pedig, hogy igen gyenge dobóteljesítménnyel is kilencven pontig jutottunk.

Farkas Dávid: - Gratulálok az ellenfélnek, nem a mi szintünk, a korábbi A-csoportos, korosztályos válogatott kerettag játékost is a soraiban tudó BME. Ugyanakkor saját csapatomnak is gratulálok, egyes időszakokban ügyesen játszva, szép támadásokat vezetve , elsősorban a középiskolás Vass Áron bátor, ügyes játékának köszönhetően fel tudtunk nőni ellenfelünkhöz. Örömmel töltött el a soproni Schaul Levente jó játéka, kár, hogy az ellenfélnél kosarazik.

forrás: mozduljra.hu

 

December 4-én a  6. fordulóban is hozták kosaras egyetemistáink remek formájukat, így a végeredmény:

BME-MAFC – Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem 90-40 (16-7, 24-7, 27-17, 23-8)

forrás: kosarsport.hu