"Van egy szakadék a két bajnokság között, de nem érzem hatalmasnak"

Csupaszív saját nevelésű játékosunkat és edzőnket, Lakits Andrást még múlt héten kapta mikrofon végre a BB1.hu
 
Ha lemaradtál volna az interjúról, most pótolhatod!
Hajrá Budapest, Hajrá MAFC!
 
Budapest - Lakits állítása szerint sok B-csoportos együttes fel tudná venni a versenyt a csak magyarokkal kiálló A-csoportos csapatokkal.
 
Az NB I. B Piros-csoportjának legutóbbi fordulójában a MAFC rangadót nyert az OSE Lions otthonában (75-69). A fővárosi együttes ezzel a sikerrel 5-1-es mérleggel rendelkezik, s a tabella negyedik helyén áll. Lakits András 4 ponttal és 4 lepattanóval fejezte be az összecsapást - honlapunk megkereste a játékost.
- Azt gondolom, hogy a döntő faktor az volt, hogy agresszívan védekeztünk. Próbálunk folyamatosan nyomást helyezni az ellenfélre az elsőtől az utolsó pillanatig. A kettő-kettő védéseinkkel egy kicsit megleptük az Oroszlányt, erre talán nem voltak felkészülve. Az egyik legnagyobb fegyverük, a hárompontos dobás ebből kifolyólag nem igazán működött, nem volt annyi üres helyzetük, mint amihez hozzászoktak. A Veszprém elleni vereség után lelkileg nagy szükségünk volt a javításra. Attól függetlenül, hogy a Veszprém nagyon jó csapat, ez a vereség fájt nekünk. Az otthoni rangadóinkat mindenképpen hozni kéne, ez nem sikerült, viszont az OSE elleni győzelem nagy terhet vett le a vállunkról.
 
 
- Az öt-egyes mérleg hat forduló után nem rossz, főleg annak tudatában, hogy nagyon erős az élmezőny. Bárki bárkitől kikaphat, mi vereséget szenvedtünk a Veszprémtől hazai pályán, de aztán nyertünk Oroszlányban. Hosszú a szezon, eleinte még nehéz következtetéseket levonni, de az öt-egy nem a világ vége. Oroszlányban szerintem nem sok csapat fog nyerni idén, hiszen erősek otthon, a szurkolóik pedig fantasztikusak. Megyünk tovább, próbálunk minél kevesebb vereséget összeszedni, jó helyezést szeretnénk elérni el az alapszakaszban, hogy jó helyről várhassuk a folytatást.
Vajon mekkora a különbség az A-csoport és a B-csoport között?
- Mindig mindenki elmondja, hogy a B-csoport folyamatosan erősödik, ezt én is így látom. A légiósok számában nem tudja felvenni a versenyt az A-csoporttal, de láthatjuk, hogy egyre több magyar játékos választja a több játéklehetőség érdekében a másodosztályt. Élvezetes a játék, hozzánk is sokan jönnek ki a meccsekre. Persze van egy szakadék a két bajnokság között, de nem érzem hatalmasnak. Sok B-csoportos együttes fel tudná venni a versenyt a csak magyarokkal kiálló A-csoportos csapatokkal szemben.
A következő fordulóban a MAFC a Honvédot látja vendégül.
- Egy meccs sem könnyű, pont azért, mert szoros a bajnokság. A Honvéd fiatal együttes, Horváth Ákost leszámítva, aki viszont hatalmas rutint hozott a csapatba. Rengeteg tehetséges, agresszív játékosuk van. Kemény, harcos találkozóra számítok, az fog dönteni, hogy ki tudja jobban ráerőltetni a saját játékát a másikra, továbbá kulcs lesz a védekezésünk. 
 
forrás: www.bb1.hu