Elhunyt Dr. Horváth Béla

Szakosztály hírei: 

A MAFC Tenisz Szakosztály tagja, dr. Horváth Béla, 2022. december 17-én, 83 éves korában elhunyt. 

Dr. Horváth Béla 1939. július 4-én született Ungváron. A tenisszel, ami élete nagy szerelmévé vált, 6-7 éves korában kezdett ismerkedni. Ungvárt ekkoriban csatolták a Szovjetúnióhoz, így első sikereit itt érte el, ukrán bajnok és szovjet ifjúsági válogatott lett.

1955-ben települt át családjával Magyarországra, Debrecenbe. A DEAC színeiben számos egyéni és páros versenyt, köztük megyei bajnokságot nyert. Közben matematika-ábrázoló geometria szakon diplomázott.

1966-ban lett a BME Gépészkari Matematika Tanszék oktatója, ekkortól tagja a MAFC-nak is. Egyetemi oktatóként, később a gépészkari kollégium igazgatóhelyetteseként, majd igazgatójaként, elsősorban az egyetemi polgárok körében szervezte a teniszéletet, de az akkoriban NB I-es szintű élcsapatba is számos erős játékost szervezett be korábbi versenyző társai és a hallgatók köréből. 1972-től mintegy négy éven át vezette a tenisz szakosztályt, és jelentős szerepe volt az I. és II. csapat megerősítése mellett az oktatókból és régi MAFC-tagokból álló III. és IV. csapat megalapításában. Budapestre költözésétől a Nemzeti Bank csapatában versenyzett, de mindvégig fenntartotta MAFC-tagságát és ápolta a baráti és sportkapcsolatot a MAFC oktatói csapataival, a 2000-es évektől pedig már csak a MAFC III-ban, valamint a szenior csapatokban játszott. Utolsó érmét (ezüst) a 2022-es Budapesti Szenior Bajnokság 80+ korcsoportjában a MAFC csapatának tagjaként szerezte.

Pap tanár úr lényeglátó, tömör és pontos mondatát idézem:
"Egy szeretetre méltó BARÁT hagyott el bennünket, aki mindig a sport abszolút tiszteletét, a sportbarátság mindenek fölöttiségét, az élet feltétlen szeretetét képviselte humorral és játékos csalafintasággal fűszerezve."

Emléke velünk marad, nyugodjék békében!