U17-es sikerek - RÖPLABDA

A Szerb Röplabda Szövetség elnöke meghívta a MAFC-Nikola Tesla U17-es csapatunkat Belgrádba, az ország legrangosabb, 3 napos utánpótlás tornájára. A versenyen Szerbia legjobb csapatai vettek részt, a nemrég Magyarországot is legyőző szerb U17-es válogatott, a horvát U17-es válogatott, és még rengeteg nemzetközi top csapat.
 
Lutter Eszter a csapat edzőjét kérdeztük a nemzetközi tornáról:
 
"Hatalmas megtiszteltetés, hogy mi iskolai csapatként részt vehettünk egy ilyen rangos tornán. Rögtön a horvát válogatottal kezdtünk, a lányokon látszott ugyan a megilletődés, de hihetetlenül büszke vagyok rájuk, hogy fel tudtuk venni velük a versenyt, és nem adtuk könnyen a győzelmet, ugyanis 25:23, 25:19-es mérkőzést játszottunk ellenük. (A versenyen két nyert szettig tartott egy mérkőzés, a döntő kivételével, ami 3 nyert szett volt.) A második mérkőzésünket a szerb Sabac ellen játszottuk, a harmadikat pedig a macedón Skopje ellen, amit sikerült megnyernünk. Ezt követően a Maribor ellen maradtunk alul, majd utolsó mérkőzésünket ismét egy szerb csapat, a Smederevo ellen játszottuk. A 20 csapatos tornán 16. helyen sikerült végeznünk, ami hatalmas eredmény számunkra, tekintve a tornán részt vevő top csapatokat és válogatottakat. A torna a felkészülés mellett, nekem is hatalmas tanulási lehetőség volt. Betekintést nyerhettem abba, hogy az U17-es fiatalok milyen magas szinten vannak Szerbiában. Elképesztő mérkőzéseket láttunk.
Zoran Gajic a Szerb Röplabda Szövetség elnöke a jövő évi versenyre is szeretettel meghívott bennünket már most. Mi pedig mindenképpen élni szeretnénk ezzel a kivételes lehetőséggel, mert a fejlődés mellett, hatalmas élmény is volt ez a belgrádi megmérettetés."
 
Nem sok pihenője volt a lányoknak, mert vasárnap már kaposváron volt jelenésük egy meghívásos tornán:
 
"Szombat este haza érkeztünk, vasárnap reggel pedig utaztunk tovább Kaposvárra, szintén egy meghívásos versenyre. A Röak-Kaposvár U17-es csapatát 3:0-ra győztük le, ezt követően pedig Kaposvár utánpótlás “válogatottjával” játszott U17-es csapatunk, akik felett döntő szettben 2:1-re sikerült győzedelmeskednünk, így megnyertük a tornát!"
 
Gratulálunk a lányoknak és edzőjüknek!
 
 
 
 
Hajrá MAFC!